profile Facebook Twitter refresh follow

disclaimer
about
Hello, i'm Fatin . Thankyouu visit <3
Hey, I Hate You


chatting
let's talking



Hatiku dan Hatimu ( Bab 2 and 3 )
Thursday, 26 December 2013 | 0 comments


*Sambungan* ( Bab 2 )

Di hadapan bilik rawatan itu , Lia kelihatan sangat gelisah. Asyraf kasihan melihat keadaan Lia yang sangat gelisah . Tapi , kasihan lagi Sha yang sedang bertaruh nyawa di dalam bilik itu. Setelah beberapa Jam mereka tunggu untuk penjelasan daripada doktor , akhirnya doktor keluar dari bilik itu .
"Awak ni siapa ? Ahli keluarga Cik Sha ? " tanya doktor .
"Tidak , saya rakan serumah dia . Kami tinggal bersama . Bagaimana keadaan Sha , doktor ? "
"Um , Cik boleh ikut saya sebentar? "
"Baiklah."

Ketika di dalam bilik doktor , Lia rasa amat gelisah . Takut terjadi apa-apa pada rakan baiknya.
"Bagaimana keadaan Sha , doktor ?"
"Hm , maafkan saya . Kepala dia retak , mungkin kerana kepalanya terhentak kuat dan mungkin juga ini mengambil masa dalam 2 atau 3 bulan, dan oleh kerana itu , mungkin kandungannya boleh gugur. Saya harap cik bersabar , banyakkan berdoa ."
"Boleh saya masuk dalam bilik tu ?"
"Hm , untuk masa ni , sebaik-baiknya .. beri lah Cik Sha berehat. "

Lia pulang ke tempat di mana Sha dirawatkan tadi. Lia tertanya-tanya.. Apa yang doktor itu maksudkan ? "Mungkin kandungannya boleh gugur" ?? Sha pernah berkahwinkah sebelum ni ? Bila dia kahwin ? . Banyak persoalan yang terlintas di fikirannya.

"So how Lia ? How was her condition ? "
"Hmm , doctor says that her head was cracked and it's take about 2 or 3 month to recover her cracked  head"
"Ya'Allah . Macam mana ni semua boleh berlaku ? Kesian I tengok dia. Hm , Takpa lah Lia , Jom kita balik , kita doa banyak-banyak, lagi pun dah lewat malam ni."
"Hm , okay . " Lia amat sedih . Rakan yang amat dia sayangi kini terlantar di Hospital.

Lia menelefon Lecturer dia untuk memberitahu bahawa Sha sedang berada di Hospital , dan dia ingin mengambil cuti untuk menemani Sha di Hospital. Setelah beberapa minit perjalanan mereka , akhirnya sampai juga di rumah Lia.
"Lia , esok you datang kelas tak ? "
"Hm , tak kut . I nak temankan Sha dekat Hospital"
"Oh, hm. You nak I temankan You ? I boleh hantarkan You "
"Eh , takpa lah Asyraf , You datanglah kelas tu , nanti Lecturer marah pula "
"Hm , okay" Sayu sahaja Asyraf menjawab.

( Bab 3 ) 

Lia bangun dari tidur pada awal jam 5 pagi . Selalunya dia akan bangun awal untuk menyediakan sarapan kepada Sha dan dirinya . Tetapi hari ini tidak lagi . Hatinya suram kerana dia rakan karibnya sedang berada di Hospital. Hmm.
Selesai sahaja menunaikan solat subuh , dia bersiap untuk melawat rakannya di Hospital. Sebaik sahaja dia siap , tiba-tiba kedengaran bunyi hon kereta , terkejut Lia. " Siapa pula yang datang pagi-pagi ni ? Haih" kata hati Lia. Rupa-rupa Asyraf yang berada di luar .

"Apa yang you buat dekat sini , Asyraf? "
"Hihi , I nak temankan you lah , sayang"
"Sayang ? Banyak lah you punya sayang ! pak kang ! "
"Alololo comelnya you ni . Ala, sekali sekala bergurau dengan you. Bukan selalu. hihihi"
Ketawa Lia mendengar kata-kata Asyraf . "Comel la sangat" hahaha .
"Hm , Ok , jum lah kita pergi Hospital ? "
"Ok , jom lah "

Asyraf membukakan pintu kereta untuk Lia , dan terus memandu ke Hospital. Sepanjang perjalanan ke Hospital , mereka berdiam diri sahaja . Lia sibuk dengan Twitter dia , dan Asyraf fokus dengan memandunya.

"You , kita dah sampai ni , you nak duduk dalam kereta ataupun you nak lawat Sha ni ??"
"I nak tengok muka you. Boleh ? hahahaha"
"Kau ingat sweet ? sawit ada ah ! "
"Aipp! Sampai hati you !"
"Alololo , dah dah . Jom naik atas "
"Ok boss!"

Sayu sahaja hati Lia melihat wajah Sha . Meskipun mereka berkenalan semasa mereka di Universiti ini , tapi hubungan mereka bagaikan isi dan kuku . Mereka sangat rapat , suka ceritakan masalah mereka antara satu sama lain , suka bergossip tentang Prince Charming di Universiti itu . Hmm , sedih rasanya bila melihat rakan karib kita sakit .

"You , I keluar sekejap . I nak Dinner , lapar . You nak ikut ? "
"Hm , tak mengapa lah Asyraf. Lagipun I kenyang lagi ni."
"Banyak lah You punya kenyang. Tadi Lunch bukannya you makan kan?! Dah dah , Jom ikut I dinner . Lepas itu boleh terus siap untuk pergi kerja ."
"Hm , Baiklah"


FUTURE
PAST